(©Starsport)
(©Starsport)

Tektonske promene u Novom Beogradu i zaokret kursa: Posle Mandića može da ide i Jakšić, ali uz obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 16:30

Pre dve godine plan je bio da standardni reprezentativci budu okupljeni na “11. aprilu”, sada ih je sve manje…

Kada je Novi Beograd ušao u Ligu šampiona, drastično je povećao ulaganja. Pre dva leta su na “11. aprilu” napravili plan da vrate standardne reprezentativce u srpski šampionat, da ih okupe na jednom mestu i tako potpomognu rad državnog tima. Međutim, vrlo brzo je napravljen zaokret kursa.

Srpski reprezentativci, barem kada je reč o onima koji imaju višegodišnji staž, krenuli su ka izlaznim vratima. Za Dušana Mandića je odlazak bio jedini izlaz posle udaljavanja iz tima. Prešao je levuki bombarder u Ferencvaroš, a klub su napustili i Strahinja i Viktor Rašović. Njihovim putem mogao bi da krene i – Nikola Jakšić.

Izabrane vesti

Oko centralnog beka se, kao i oko Dušana Mandića, ovo sezone digla velika prašina. Ali, razlozi su bili drugačiji. Levoruki šuter iz Boke je odstranjen iz ekipe, dok Nikola Jakšić nije dobio dozvolu da se priključi reprezentaciji. Sada je, mimo svih očekivanja, dobio dozvolu da ode.

Novi Beograd neće stajati na putu Nikoli Jakšiću da promeni sredinu, ali bi klub koji ga želi morao da plati obeštećenje, piše Sportklub. Što je poruka svim interesentima, a njih neće manjkati, kao i u slučaju Dušana Mandića.

Očigledno da su u Novom Beogradu spremni za radikalne rezove, raskrštanje sa igračima oko kojih su prvobitno želeli da grade tim za napad na Ligu šampiona i krenu iznova. Od standardne posade srpske reprezentacije nakon smene generacija ostaje, za sada, samo Radomir Drašović. A, od povremenih Đorđe Vučinić i mladi Vasilije Martinović.

U međuvremenu je Novi Beograd sklopio dogovor sa Markom Radulovićem, kao i povremenim reprezentativnim golmanom Lazarom Dobožanovim. Cela priča oko Nikole Lukića je u izmaglici i na dugačkom štapu, pošto prema tvrdnjama Jugoslava Vasovića igrač ima ugovor i sa Radničkim i sa Novim Beogradom. Klub je, pored terceta reprezentativaca, napustio i Nika Šušiašvili.

Zasigurno će najveće pojačanje biti Filip Filipović, a adut u novoj sezoni biće i Miloš Ćuk. Novi Beograd će pretrpeti brojne promene, neće to biti ekipa ni nalik ovosezonskoj, a biće zanimljivo videti kako će nadomestiti Jakšićev potencijalni odlazak. Jer, igrači tog kalibra na bekovskoj poziciji nema previše. Unikatni su.

Posle današnje potvrde, lov na dvostrukog olimpijskog šampiona je počeo…


tagovi

VK Novi BeogradNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara